Postopek e-sklepanja dodatnega pokojninskega zavarovanja in shranjevanje vaših podatkov

Skozi postopek e-sklepanja zavarovanja lahko hitro in preprosto sklenete dodatno pokojninsko zavarovanje ter začnete varčevati za prihodnost. Postopek e-sklenitve opravite v nekaj korakih, pri tem pa se osebni podatki, ki jih vpišete v spletni obrazec, zabeležijo v naše zaledne aplikacije, namenjene izvajanju zavarovanj ter spremljanju naših strank z namenom zagotavljanja pomoči ob postopku sklepanja.

V prvih nekaj korakih vas povprašamo po osnovnih informacijah, ki nam pomagajo oblikovati ponudbo, prilagojeno vam. Na tej stopnji o vas ne zabeležimo nobenega podatka.

V nadaljevanju postopka s svojimi osebnimi podatki izpolnite spletni obrazec ter zapišete ostale podatke, potrebne za začetek varčevanja. Ob kliku na gumb naprej shranimo podatke, ki ste jih vpisali v spletni obrazec.

Namen zbiranja vaših osebnih podatkov na tej stopnji je pomoč naših svetovalcev, v kolikor ugotovimo, da se vam je v postopku e-sklepanja kaj zataknilo in postopka niste izpeljali do konca. V takem primeru lahko pričakujete klic ali e-sporočilo enega naših svetovalcev.

Če postopka e-sklenitve ne zaključite, bomo vaše podatke hranili do prvega stika z vami a ne dlje kot 18 mesecev od dneva njihove pridobitve.

Če boste postopek e-sklepanja uspešno zaključili, boste na e-naslov ter hkrati po pošti na dom prejeli zavarovalno polico, ki jo boste morali podpisati. Hkrati boste na vpisani e-naslov prejeli vse potrebne podatke za začetek varčevanja. Podrobnejše informacije o obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Politiki zasebnosti.

Mesečno boste na vpisani e-naslov prejemali avtomatsko generiran opomnik za plačilo izbranega zneska, skupaj s podatki za nakazilo.

V primeru, da zaradi kakršnegakoli razloga premije ne boste vplačali, hkrati pa nam ne boste vrnili podpisane zavarovalne police, vas ne bomo šteli za varčevalca v naših pokojninskih skladih. V takem primeru bomo vpisane podatke uporabili zgolj za pošiljanje opomnika, vaše podatke pa bomo hranili 18 mesecev od dneva njihove pridobitve.