Nasveti strokovnjakov

Nadaljevanje optimizma na finančnih trgih
V novembru 2022 so se nadaljevale rasti delniških trgov. Tudi trgi obveznic so bili v novembru zelo pozitivni. Poslovanje pokojninskih skladov Modre pozitivno
Oktobra pozitivno na finančnih trgih
V oktobru 2022 je večina delniških trgov zabeležila rast. Tudi trgi obveznic so se stabilizirali, pokojninski skladi v upravljanju Modre so dobro poslovali.
Nakup pokojninske rente v času padanja vrednosti sredstev
Mnogi varčevalci pokojninskih skladov, ki se v tem času upokojujejo, se vse pogosteje sprašujejo, kaj v tem trenutku narediti s privarčevanimi sredstvi. Ali je smiselno sredstva izkoristiti takoj in kupiti pokojninsko rento ali bi bilo morda bolje počakati na »boljše čase«? Na dilemo mnogih varčevalcev bomo poskušali odgovoriti v tem prispevku.
Negativno vzdušje na kapitalskih trgih vpliva na kratkoročno poslovanje pokojninskih skladov
V mesecu septembru se je na trgih kapitala nadaljevalo negativno vzdušje, v katerem pokojninski skladi Modre niso zabeležili pozitivnega rezultata.
Negativni delniški in obvezniški trgi zaradi ukrepov centralnih bank
V avgustu so delniški trgi zaključili negativno. Evropske delnice so v avgustu izgubile 5,3% vrednosti, ker na poslovanje podjetij vplivajo vse višji stroški surovin in energentov ter upad povpraševanja zaradi nižje kupne moči potrošnikov. Predsednik ameriške centralne banke je v avgustu napovedal odločen boj proti visoki inflaciji z restriktivno denarno politiko. 
Julij zaznamovalo dinamično vzdušje na finančnih trgih
Če smo še junija pisali o nadaljevanju negativnih trendov na kapitalskih trgih, smo v juliju doživeli pravo odrešitev. Mesec je nasploh minil v, za poletje netipičnem, dinamičnem vzdušju. V takem okolju so pokojninski skladi Modre odlično poslovali.
Naloži več