Vse o varčevanju

Investicije: Pravilo 72

Investicijski nasvet: pravilo 72

Vas zanima koliko časa bo trajalo, da pri določeni donosnosti podvojite vloženi znesek? Ali pa kakšno pričakovano donosnost morate zahtevati, da svoj vložek podvojite v določenem času? Sestavite mesečni finančni načrt, s katerim boste lažje dosegli kar ste si zadali.
Prepusti vlaganja kompetetnim strokovnjakom

Prepustite vlaganja kompetentnim upravljalcem

V družbi finančnih strokovnjakov, se je finančni šoli za mlade kot predavatelj prejšnji teden pridružil tudi naš Miha Žejn iz sektorja za upravljanje premoženja in prispeval svoj del k finančnemu opismenjevanju mladih. O varčevanju na splošno, pokojninskih skladih in priporočilih strokovnjakov v prispevku.

Kaj je konverzija

Konverzija je preračun vplačila (zmanjšanega za vstopne stroške) v enote premoženja podsklada, ki so v lasti posameznega varčevalca. Vrednost enote premoženja (VEP) ali vrednost točke nam pove, koliko je vredna posamezna enota premoženja podsklada krovnega pokojninskega sklada.

S pravo izbiro varčevanja do varne prihodnosti.

Obstaja veliko različnih oblik varčevanja, od klasičnega varčevanja doma v nogavici oziroma sefu, bančnih depozitov, različnih naložb v vrednostne papirje ali investicijske sklade, vlaganja v nepremičnine do varčevanja v pokojninskih skladih. V obsežni ponudbi se je težko znajti, prenagljena ali napačna odločitev pa ima lahko dolgoročne posledice.