Na voljo je Potrdilo o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja za leto 2023

Varčevalci pri Modri zavarovalnici imate v spletni storitvi e.Modra.si že na voljo Potrdilo o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja za leto 2023. Če se v spletno storitev še niste registrirali, boste Potrdilo v nekaj dneh prejeli po pošti. 

Uveljavljanje davčne olajšave

Potrdilo vsebuje tudi podatke za uveljavljanje davčne olajšave, in sicer pri vseh varčevalcih, ki premijo dodatnega pokojninskega zavarovanja plačujete (tudi) sami. Podatke o vplačilih je Modra že posredovala Finančni upravi RS, zato vam o njih ni treba posebej poročati Finančni upravi RS. Potrdilo služi le pri preverjanju pravilnosti podatkov na informativnem izračunu dohodnine, ki vam ga bo poslal FURS.

Spletna storitev e.Modra.si

Vsem varčevalcem pri Modri je na voljo brezplačna spletna storitev e.Modra.si, kjer lahko spremljate in urejate svoje varčevanje za dodatno pokojnino, zamenjate podsklad, določite oz. spremenite upravičence za primer smrti ali uredite druge osebne podatke.

Če ste Potrdilo prejeli na dom, bodite pozorni na identifikacijsko kodo, ki jo potrebujete za prvi vstop v spletno storitev e.Modra.si. Sicer pa registracijo lahko opravite tudi z digitalnim potrdilom.

Nagradna igra za nove uporabnike e.Modra.si

Letos pošiljanje Potrdil po pošti spremlja tudi nagradna igra.

Med vsemi novimi uporabniki e.Modra.si, ki bodo registracijo v spletno storitev opravili med 25. 1. in 29. 2. 2024, bomo izžrebali lepe nagrade:
– 3x iPhone 15
– 5x pohodni nahrbtnik
– 5x dežnik

Splošni pogoji nagradne igre

Postopek registracije v e.Modra.si je preprost

1. Vstopite v e.Modra.si.

2. Izberite možnost “Nimam še računa – želim se registrirati” ter sledite navodilom.

Pogosta vprašanja z odgovori

Ker v naslednjih nekaj dneh pričakujemo povečan obseg klicev in e-sporočil, bo morda na odgovor potrebno čakati nekoliko dlje kot običajno.

Zato smo za vas pripravili posebno spletno stran z odgovori na najpogosteje zastavljena vprašanja o potrdilu in vašem varčevanju.

Preveri stran s pogostimi vprašanji in odgovori